Projectmanagement Droomstratenmakers

 

Een beter klimaat door mensen te motiveren minder automatisch gebruik te maken van de auto; dat is een van de ambities van Milieudefensie.. Vandaar dat zij aan Open Concept de volgende vraag stelde:

Hoe kunnen we bezoekers van evenementen inspireren om na te denken over de inrichting van hun ideale droomstraat en over alternatieve mobiele oplossingen?

Frank-Jan van Lunteren (Collageboys), Gerwin de Vries (LINT Landscape Interventions) en ik hebben in een brainstorm met Milieudefensie ervoor gekozen om de bezoekers van evenementen te laten werken aan een grote gezamenlijke Droomstraat. We vragen mensen om te reageren op wat er ligt: wat zou jij anders doen? Om de discussie op dit vlak extra te stimuleren kunnen de begeleiders zo nu en dan een prikkelende casus of vraag inbrengen. De Droomstraat is vervolgens geproduceerd door de mannen van LINT. Ik verzorgde het projectmanagement.

De Droomstraat is inmiddels in actie geweest tijdens Open Street in Rotterdam en de Culturele Zondag Win-Win in Utrecht.

Droomstraat

Hier testen we de bètaversie van de Droomstraat in de tuin van VechtclubXL

Opdrachtgever
Open Concept > Milieudefensie

Periode
augustus 2016 – oktober 2016


Anderen over Faem

"Johanneke Minnema is uitstekend in staat de wensen van diverse stakeholders te integreren in een totaalconcept en weet daarbij diverse organisatie-werelden goed te overbruggen."

Danielle Arets – Debatleider van het ondernemersdebat en mede initiatiefnemer van Trekhaak Gezocht, Capada