CRISP

 

CRISP is een uniek samenwerkingsverband en netwerk, waarin de overheid, de creatieve industrie en kennisinstellingen in praktijkgericht onderzoek samen kennis ontwikkelen op het gebied van ‘Product Service System Design’. CRISP initieert hiermee de groei van een netwerk en de kennisinfrastructuur dat zorgt voor het behoud van de leidende positie van de Nederlandse designsector en stimuleert zo verdere groei.
Door het ontwikkelen van kennis, relevante tools en methodieken voor het ontwikkelen van maatschappelijk relevante product-dienstsystemen, onderscheiden de Nederlandse ontwerpers zich blijvend in de wereld, met alle voordelen voor de Nederlandse economie.

Bij CRISP zijn meer dan zestig partners uit overheid, kennisinstellingen (de drie TU’s, Design Academy Eindhoven, VU en UvA) en de creatieve industrie betrokken. CRISP heeft de ambitie om hét kennisplatform te zijn op het gebied van product-dienstsystemen voor de Nederlandse designsector. Dat vereist kennisontwikkeling, relevante tools, templates en methodieken die via het CRISP-platform gedeeld worden. Gezamenlijke kennisontwikkeling en het delen van kennis zijn cruciaal. Hierdoor kan de designsector nationaal en internationaal een rol van betekenis (blijven) spelen en antwoorden bieden op maatschappelijke vragen. CRISP wordt tot 2015 gefinancierd door de Nederlandse overheid en de partners. Bij CRISP lopen acht concrete projecten.

crispclick-436x280Opdrachten


Anderen over Faem

"Johanneke is een punctuele vrouw die haar verantwoordelijkheden als geen ander kent en hier uitermate scherp naar handelt."

Andre Baars – Oprichter en directeur Festival deBeschaving